Националът на Италия Федерико Киеза заяви, че всички в отбора 

...
Националът на Италия Федерико Киеза заяви, че всички в отбора 
Коментари Харесай

Федерико Киеза: Трябва да се класираме за Европейското, ние сме Италия

Националът на Италия Федерико Киеза съобщи, че всички в отбора   носят " голяма отговорност " преди мача против Северна Македония в квалификациите за Евро 2024 в петък, 17 ноември.

 В момента " Скуадра адзура " заема трета позиция в своята група, на три точки зад втория - Украйна, който има мач повече. Отборът на Сергей Ребров е последният противник на Италия в пресявките, което усилва напрежението преди идните им два дуела

Европейският първенец от 2021-а не съумя да се класира за Световното състезание в Катар 2022, откакто загуби точно от Северна Македония в плейофите в Палермо предходната година, което накара някои почитатели да се опасяват от още една неверна стъпка. Ако " адзурите " не съумеят, те към момента ще имат късмет да вземат присъединяване в шампионата през идващото лято посредством плейофите.

" Когато си в националния тим, носиш голяма отговорност. Утре играем доста значим мач в квалификациите. Наистина съм благополучен, че съм тук. За страдание, не участвах в предходните дуели, само че съм в действителност благополучен, че мога да оказа помощ на тима на следващия ден.

" Има доста нови футболисти в отбора, само че и доста, които към този момент са печелили Европейското състезание. Ние сме точната композиция. Трябва да се класираме, другояче няма защо да приказваме...Трябва да се класираме, ние сме Италия. Има опция за неуспех, като този в Палермо предходната година. Но излизаме на терена със съзнанието, че желаеме да реализираме нашата цел ", добави той.

26-годишното крило разяснява измененията при новия селекционер Лучано Спалети.

" Към едно крило условията са постоянно едни и същи, изключително в Европа. Имаме промени в халфовата линия, само че на равнище крило и нападател не. Треньорът желае доста, да се надяваме на следващия ден да го покажем на терена ", показа Киеза.

Накрая той разяснява физическата си форма и какво значи утрешният мач против Република Северна Македония.

" Чувствам се добре. За страдание, на последния подготвителен лагер имах дребна травма, която не ми разреши да упражнявам 10-12 дни, само че в този момент се върнах във форма. Утре можем да затворим доста кръгове, само че зависи от нас, никой няма да ни даде нищо безплатно ", приключи Киеза.
 Спалети повика капитана на Фиорентина за мачовете на Италия със Северна Македония и Украйна
Спалети повика капитана на Фиорентина за мачовете на Италия със Северна Македония и Украйна

Ето детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР